Galgenweg 62  -  4761 KN Zevenbergen   0168 - 33 08  88   info@sgz7bergen.nl

Leefstijl & Preventiecentrum

25 - FitvakSGZ Sport en Wellness heeft als één van de eerste fitnesscentra in Nederland de certificering `Fitvak Leefstijl- en Preventiecentrum` in de wacht gesleept.

Deze certificering is een kwaliteits-keurmerk en staat garant voor:

  • Geprotocolleerde begeleiding van mensen met (pre)diabetes
  • Betrouwbare partner bij doorverwijzingen uit de eerstelijnszorg
  • Onze trainers staan geregistreerd in het Fitned systeem
  • Getoetste protocollen en procedures t.a.v. de intake en het begeleiden van deelnemers aan sportactiviteiten
  • Kwalitatieve adviezen over leefstijl en preventief bewegen volgens de normen van het World Health Organisation
  • Goede samenwerkingsverbanden met artsen, specialisten, fysiotherapeuten, diëtisten, gewichtsconsulenten en andere zorgaanbieders

Met deze nieuwe ontwikkeling in de fitnessbranche wordt opnieuw een kwaliteitsslag gemaakt om de branche verder te professionaliseren. De Preventiecentra onderscheiden zich met deze certificering als betrouwbare (gespreks)partner in de gezondheidszorg. Zij kunnen worden ingezet om mensen preventief te laten bewegen ter voorkoming van chronische aandoeningen.

Uit onderzoek is gebleken, dat bewegen volgens de `Schijf van 3`, de nieuwe beweegnorm volgens de WHO, de kans met 30 tot 50% reduceert op het krijgen van meer dan 40 verschillende chronische aandoeningen, waaronder Obesitas, Diabetes Mellites Type 2, Hart- en vaatziektes, COPD, Osteoporose en sommige vormen van kanker.

SGZ Sport & Wellness is het Leefstijl- en preventiecentrum bij jou in de buurt. Kies voor gezondheid, kies SGZ Sport & Wellness!

FitVak2