Galgenweg 62  -  4761 KN Zevenbergen   0168 - 33 08  88   info@sgz7bergen.nl

Vanaf 3 november ook op vrijdag: Hatha Yoga

hatha yogaVanaf 3 november elke vrijdag Hatha Yoga om 8.00!

Wat is Hatha Yoga? Hatha Yoga is een tak van yoga die bestaat uit een reeks van oefeningen om beheersing te krijgen over de geest en het lichaam. Lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken komen aan bod. Hatha Yoga is een populaire manier om te onthaasten of stress te verminderen, daarnaast merk je ook dat je lichaam soepeler wordt.

Sinds 11 september


LXR®
Niets geeft je zoveel energie als een stevige workout. LXR® is geen toverdrank, maar een elixer van traditioneel hard werken, vermengd met een beetje luxe. LXR® is een exclusief trainingsprogramma waar de beste ingrediënten van het verleden versmelten met een moderne trainingsaanpak. Met LXR® haal je in 45 minuten meer kracht, energie en levenslust uit jezelf!

VACATURE

Gezocht: zweminstructeur m/v

Wij zoeken per direct een zweminstructeur op flexibele basis met 16 vaste uren op woensdag, donderdag en zaterdag met de mogelijkheid op meer vaste uren in de toekomst.

Wil je meer informatie of heb je interesse, dan kan je contact opnemen met Tanja van Oorschot via tanja@sgz7bergen.nl of vul onderstaand formulier in.

Bij interesse graag een CV bijsluiten!

Zweminstructeur m/v

 • Sleep bestanden hierheen of

  I Fitness Box: je persoonlijk leefstijlprogramma

  Een uniek programma dat je helpt om in 12 weken je leefstijl te verbeteren. Met de iFitnessbox wordt je gedurende deze twaalf weken op maat begeleid om je leefstijl (nog meer) te verbeteren en trainingsdoelen te behalen.

  Waar bestaat de IFitnessBox uit:FB1200x1200_2

  • een intake gericht op leefstijlverbetering
  • wekelijks 1 training met uw vaste coach
  • een beweegprogramma op maat dat je kan doen wanneer het jou uitkomt
  • dagelijkse begeleiding door je persoonlijke (digitale) coach via een fitness wearable
  • een fitness wearable die je eigendom wordt
  • (praktische) iformatie en kennis over gezonde voeding
  • recepten die passen bij uw leefstijl en passen bij de trainingen die je doet.

  Neem nu deel aan de iFitnessBox en profiteer van het unieke leefstijlprogramma!

  Je kan je bij onze receptie aanmelden. De iFitnessBox kost € 299,-.

  I Fitness Box

  Wil je deelnemen aan onze pilot? Geef je dan op door onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen z.s.m. mogelijk contact met je op.

  De iFitnessBox is een gezamelijk project van SGZ, het kennisplatform iFitness en FitVak, de branchevereniging van erkende fitnesscentra in Nederland. In totaal nemen twintig FitVak Preventiecentra deel aan de pilot. In september wordt de pilot geëvalueerd. We maken daarbij graag gebruik van uw mening en ervaringen. als de pilot tot goede resultaten leidt, zal de iFitnessBox later dit jaar landelijk van start gaan.

  Seniorenles, zeker géén bejaardengym!!

  Even onze fitte seniorendames in het zonnetje zetten. Deze dames vanaf 65+ (de oudste dame is 80!) sporten elke dinsdag. Elke week weer een gevarieerd programma. En denk maar NIET, omdat het senioren zijn dat er “bejaardengym” wordt gegeven!

  Bent u 65+ en wilt u ook fit worden of blijven? Iedere dinsdag van 11.00 tot 12.00 bent u welkom*, met aansluitend gezellig een bakkie koffie of thee tegen gereduceerd tarief.
  Ook gaan de dames 1x per jaar gezellig uit eten maken ze nog leuke uitstapjes met elkaar. Gezelligheid staat voorop!!

  * Meldt u van te voren wel even aan bij onze receptie.

   

  HATHA YOGA bij SGZ

  Hatha YogaHatha Yoga is een tak van yoga die bestaat uit een reeks van oefeningen om beheersing te krijgen over de geest en het lichaam. Lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken komen aan bod. Hatha Yoga is een populaire manier om te onthaasten of stress te verminderen, daarnaast merk je ook dat je lichaam soepeler wordt.

  Hatha Yoga wordt elke woensdag om 10.30 en vrijdag om 19.30 gegeven in de Body & Mind zaal. Neem wel een kussentje en dekentje mee.

  Meet me @ the Gym

  PERSBERICHT

  Den Haag, 29 november 2014

  Eerste beweegcentra ontvangen keurmerk Hersenletsel

  Een jaar na de lancering van het project Meet me @ the Gym van de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting zijn nu de eerste Fit!vak preventiecentra gecertificeerd om mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) te ontvangen. De eerste instructeurs hebben vandaag hun certificaat ontvangen en dus zijn de beweegcentra vanaf nu ‘officieel’ toegankelijk voor mensen met hersenletsel. Het keurmerk Hersenletsel biedt mensen in de chronische fase onder deskundige begeleiding een sportprogramma op maat bij erkende beweegcentra in Nederland. De centra garanderen een geschikte sportomgeving zonder al te veel prikkels, met persoonlijke aandacht en een specifiek voor deze doelgroep getrainde begeleiding.

  In Nederland krijgen jaarlijks naar schatting 160.000 (nieuwe) mensen te maken met een of andere vorm van hersenletsel als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, hersenbloeding of ongeluk. Zowel lichamelijke als cognitieve problemen zijn het gevolg en kunnen een enorme impact hebben op het dagelijks functioneren. Sporten is een cruciaal middel om deze problemen aan te pakken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt steeds vaker dat lichaamsbeweging niet alleen ons lijf, maar ook ons brein in conditie houdt. Vanuit dat perspectief hebben de Hersenstichting en de Edwin van der Sar Foundation de handen ineengeslagen om mensen te motiveren om weer in beweging te komen en het sporten in een fijne omgeving mogelijk te maken.

  Els van der Rhee (projectleider Patiëntenzorg bij de Hersenstichting en projectleider van Meet me @ the Gym): ‘Een reguliere sportschool is vaak net een brug te ver voor mensen met hersenletsel. Wij willen deze doelgroep echter aanmoedigen om meer te gaan bewegen. Daarom moeten wij voor hen bepaalde drempels wegnemen en een aangepast programma aanbieden. Sporten waarbij persoonlijke aandacht centraal staat. Wij hopen dat dit keurmerk Hersenletsel en de goede gecertificeerde begeleiding door een NAH-bewegingsdeskundige helpt om mensen met NAH weer aan het sporten te krijgen. Dat is iets waar we als Hersenstichting graag aan bijdragen.’

  Op de nieuwe website www.meet-me-at-the-gym.nl is meer informatie over het project te vinden. Tevens is hier een overzicht beschikbaar van de aangesloten sport- en beweegcentra, waar het mogelijk is voor mensen met NAH om prikkelvrij te sporten.

  Meet me @ the Gym wordt financieel mogelijk gemaakt door een subsidie van de VriendenLoterij.

  Fitcoach

  De filosofie van het FitCoach is dat een ieder zijn of haar eigen keuzes maakt in het leven. Die eigen verantwoordelijkheid kan niemand overnemen en als het niet vanuit de persoon zelf komt, dan is het ook niet duurzaam. Het FitCoach programma is een extra stok achter de deur, een inspiratie- en educatie bron om die een volgende stap willen maken om vitaler te leven.

  FitCoach_banner_Leaderboard(728x90)_BeweegMeer

  FitCoach wordt bij SGZ Sport & Wellness op verschillende manieren aangeboden.
  Het FitCoach basis programma (8 weken) is een beweegcoach programma. Je krijg beschikking over de Pebble (de beweegmeter die je bij je draagt) waarmee je volledige inzage in je totale beweegpatroon krijgt, gedurende de gehele dag, op je eigen leefstijl platform. Tevens kan je op de Pebble ten alle tijden zien hoeveel procent van de door jezelf als doel gestelde beweging voor die dag al hebt gedaan.

  FitCoach leefstijl
  In het FitCoach leefstijl programma (12 weken) wordt het beweegcoaching ingeruild voor leefstijl coaching. Je krijgt meer inzicht in de gedragsveranderingsfasen, in het coach model en een FitCoach Leefstijl Adviseur begeleid en stimuleert je om op koers te blijven naar jouw resultaat.

  Doorlopende prikkel en inspiratie om actiever en gezonder te leven
  Binnen het FitCoach programma wordt je vanuit het Leefstijlclub platform doorlopend geprikkeld om vitaler te leven. Elke maand wordt een thema gekozen vanuit de 4 pijlers en wordt dat thema uitgewerkt in nieuwsbrief, een zelftest, een video en een vitaal tips lijst. Op de persoonlijke leefstijl website wordt dit in 4 pijlers weergegeven.

  fc_elearning

  Duurzaam bewegen met FitCoach (ook als home programma beschikbaar)
  FitCoach is een ultieme stok achter de deur voor iedereen die gezondheid belangrijk vindt. De FitCoach Leefstijl Adviseur maakt gebruik van de internationale beweeg- en preventienorm, de Schijf van 3, waardoor resultaat gegarandeerd is.

  Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier, stuur een mail naar info@sgz7bergen.nl of telefonisch via 0168 – 33 08 88.