Galgenweg 62  -  4761 KN Zevenbergen   0168 - 33 08  88   info@sgz7bergen.nl

Recensies

SGZ Sport & Wellness is vanaf 31 oktober erkend Bewegen is Medicijn Steunpunt. Leden kunnen er verzekerd van zijn dat ze bij ons een beweegadvies ontvangen volgens de internationale Beweeg- en preventie richtlijn van de World Health Organization (WHO).

Bewegen is medicijn erkenning

 


Annemarie neemt mee….. Tonny Kanters!

De twee zusjes sporten al trouw 2,5 jaar samen bij SGZ Sport& Wellness. Annemarie (50 jaar) sport al vele jaren en Tonny (61 jaar) is daar later aan toegevoegd. Omdat Tonny wat krakkemikkig in elkaar zat, na een val uit het raam op tienjarige leeftijd, besefte ze dat daar ook de sportschool aan te pas moest komen. Zij kwam toen zo ongelukkig terecht en liep daarbij een flinke hersenschudding op. Na 6 weken rust te hebben gehad moest zij zelfs weer opnieuw leren lopen. Sinds zij bij ons is komen sporten, blijft het allemaal wat soepeler en voorkomt zij dat de spieren opnieuw stijf worden.

Tonny en Annemarie kennen elkaar dus al vanaf dat Annemarie is geboren. Zij groeiden op in een gezin van maar liefst 9 kinderen, waarvan 4 meiden en 5 jongens. Tonny, als oudste van de 4 meiden, kreeg ook wat zorg over de jongere meisjes uit het gezin, zoals dat vroeger ging. Zo zorgde ze dus ook voor Annemarie, die de jongste van de meiden was en naar eigenzeggen ook de verwendste.

Tonny was de sportiefste van de twee. Zij heeft jarenlang aan atletiek gedaan en ook nog wat jaartjes ballet. Ook heeft zij als hobby’s (buiten op vakantie gaan, wandelen en fietsen en kamperen) ook nog skaten en schaatsen. Annemarie, die ook moet sporten om haar rugklachten tegen te gaan, houdt niet van skaten en schaatsen, maar kamperen, varen en op vakantie gaan voegt zij daar nog even aan toe!

Zo als gezegd, komen de zusjes trouw naar SGZ en dat doen zij ongeveer 2 à 3 keer per week volgens het vaste riedeltje. Eerst de fitness in, daarna door naar een aquarobics/aquagym les, om vervolgens nog lekker te ontspannen in de Wellness. Zij vinden het fijn om lekker bezig te zijn en te ontspannen, maar het gaat ook vooral om de gezelligheid.

Annemarie heeft al 2 keer de Nijmeegse Vierdaagse gelopen en ze vindt het nu leuk om daar lekker te gaan feesten en hun familie aan te moedigen. Tonny is fanatiek aan het trainen om de Heuvelland vierdaagse te gaan lopen in Limburg. Dit zijn vier dagen en ze lopen dan 21 tot 28 km per dag!

Wij wensen jullie hierbij heel veel succes en we hopen dat jullie nog sportplezier mogen beleven bij SGZ Sport & Wellness!


Paratriatleet Rob Noordzij zal op 13 april 2014 Nederland vertegenwoordigen op het EK DUATHLON.

Rob Noordzij is al jaren lid van de nationale para-triatlon selectie ( voor atleten met een lichamelijke beperking), en traint naast de selectietrainingen ook bij SGZ Sport& Wellness, o.a. voor de core stability, kracht en spinning.

Rob is door een ongeval enkele vingers /gedeelte van zijn hand kwijtgeraakt en zijn pols is geamputeerd. Er zijn onderarmspieren onherstelbaar geraakt en is er door complicaties aan de onderarmzenuwen een disfunctionerende onderarm ontstaan . Voor het ongeval was Rob al opgenomen bij enkele nationale selecties. Na de diverse operaties heeft hij de sportieve draad weer opgepakt en werd hij opgenomen in de paraolympische triatlon selectie.

Een kleine greep uit zijn recent behaalde prijzen en titels. Zo veroverde Noordzij een jaar geleden in Estland de Europese titel op de wintertriatlon en was hij op het wereldkampioenschap in Italië goed voor zilver. Noordzij bekroonde het seizoen met een tweede plaats op het WK crosstriatlon, voorts heeft hij reeds in 2014 goud weten te behalen op het Oostenrijks Kampioenschap wintertriatlon. Ook dit jaar neemt hij weer deel aan diverse internationale wedstrijden, EK’s en WK’s.

Rob (inwoner van Fijnaart) combineert zijn sportieve activiteiten met een functie als coördinator paratriatlon bij de Nederlandse Triatlon Bonden maakt tevens hij deel uit van de Paratriatlon Committee van de International Triatlon Union .Vanuit die functies kan hij mee helpen om zo veel mogelijk mensen met een beperking te laten zien dat sporten altijd kan, dat drempels niet nodig zijn en dat je altijd kan sporten op welk niveau dan ook. Wij hopen dat rob na het weekend een medaille kan laten zien…

Update: Rob is weer terug van de race en trainingskamp. Hij is 3e geworden op het EK Duathlon Para-elite.


LID VAN DE MAAND APRIL: EDDY SPITTERS

Eddy SpittersIk ben sinds 2003 lid van SGZ, in eerste instantie om wat aan sport te doen, maar nu omdat ik het belangrijk vind voor mijn gezondheid. Daarnaast probeer ik ook wat gewicht kwijt te raken. Sinds 2 jaar sport ik 4 ochtenden in de week en ik ben dan in de fitnessruimte te vinden. Liefst zo vroeg mogelijk. Eerst een half uurtje op de crosstrainer en dan nog een circuitje op de verschillende apparaten. Gezellig is het ook dat je vaak dezelfde mensen tegenkomt en met hun even bij praat.

Groet, Eddy Spitters


LID VAN DE MAAND MAART: ANGELA

AngelaHeel leuk dat ik lid van de maand maart ben!

Sinds vorig jaar mei, ben ik gaan sporten bij SGZ. Mijn nicht had een maand gratis sporten gewonnen en ik ging mee. Ik ben gaan sporten bij SGZ, omdat ik graag fit wilde worden en ik wilde afvallen, omdat ik overgewicht had. Het belangrijkste vond ik dat ik sporten leuk zou gaan vinden. Ik was al snel gemotiveerd, mede dankzij het personeel van SGZ, die altijd in zijn voor een praatje en hulp bieden waar ik het nodig heb! Dankzij het sporten, minder snoepen, veel water en groene thee drinken ben ik nu al 22 kilo afgevallen. Ik voel me goed, ik ben fitter en ik ben sporten heel leuk gaan vinden. Voor mij is porten echt een ontspanning geworden. Ik ben ook zeker niet van plan ooit nog te stoppen met sporten!

Groetjes Angela


Lid (leden) van de maand februari: Joke en Jan van Oers

Ik ben Joke en sport al 20 jaar bij SGZ Sport & Wellness. Ik heb de sportschool zien groeien, te beginnen bij de start aan de Generaal Allenweg. Nog steeds kom ik er met veel plezier dankzij de goede faciliteiten, het vakkundig personeel en de sociale contacten.

Ik doe graag mee aan de groepslessen en ben ook vaak te vinden in de fitnessruimte. Maar ook bij Jeroen, de fysiotherapeut bij SGZ, wanneer ik weer eens te fanatiek geweest ben. Hij geeft goede behandelingen en advies. Sporten is een van mijn hobby’s, verder hou ik van tuinieren, shoppen, dagje uit in Amsterdam, strandwandelingen maken en stedentrips.Voor de toekomst hoop ik dat Piet en Anica nog lang zo door blijven gaan. En ik hoop nog eens 20 jaar bij deze club te kunnen blijven! Tot in de sportschool. Groeten Joke

Jan van Oers
Jan van Oer
Joke van Oers
Joke van Oers

Hallo, ik ben Jan van Oers. Na jaren niet meer gesport te hebben bij SGZ ben ik sinds 4 jaar weer lid en doe ik aan krachttraining en cardio. Daarnaast stap ik graag op de fiets en ben ik veel aan het klussen in ons huis en tuin.

Groeten Jan


Lid van de maand januari: John Verschuren

John VerschurenIk ben John Verschuren, geboren op 19 mei 1947 te Zevenbergen.Hierbij mijn redenen waarom ik in deze sportschool verblijf:

De hoofdzaak is dat ik mijn conditie op peil wil houden en tevens vind ik het leuk om dit te doen (niet altijd). De activiteiten bestaan uit crosstrainer, fietsen, roeien en de loopband, buikspieroefeningen en nog wat andere simpelere oefeningen. Deze oefeningen doe ik 3 a 4 keer per week 2 tot 3 uur. Volop medewerking van leuk en vakkundig personeel die mij helpen met mijn oefeningen en mijn vragen goed beantwoorden.

Ik hoop dat wij dat nog lange tijd kunnen voortzetten.

Groetjes John


Ons lid van de maand december: Amanda Thomson

Amanda ThomsonHartstikke leuk dat ik lid van de maand december ben! Een jaar geleden had ik dit nooit verwacht. Met mijn 24 jaar was ik namelijk veel te zwaar en hield ik absoluut niet van sporten. Na advies van de dokter ben ik afgelopen februari geopereerd aan een maagverkleining. De beste keuze van mijn leven en daarmee ook wel een hele verandering. Ik ben namelijk ook meteen gaan sporten! Ik ben naar SGZ gereden, ben direct lid geworden, heb uitgelegd wat mijn doel was en sindsdien ben ik erg fanatiek! Waar sport vroeger een straf was omdat het zo moeizaam ging, is het nu een vorm van ontspanning en vind ik het écht leuk! Ik heb veel goede begeleiding gehad en veel tips om het sporten leuk te houden en daar heb ik heel veel aan gehad! Inmiddels ben ik bijna 45 kilo afgevallen, waarvan een aantal kilo’s ook echt te danken zijn aan het sporten! Ik voel me fit en ben een heel ander mens dan de eerste keer dat ik SGZ binnen liep! Voorlopig staat het nog op de planning nog wat meer kilo’s af te vallen en het daarna natuurlijk te blijven onderhouden! Dus jullie zullen me nog regelmatig blijven zien! Verder wil ik iedereen bij SGZ bedanken, dankzij jullie hulp en motivatie in het begin hield ik het zo goed vol en ben ik al tot dit punt gekomen!

Groetjes, Amanda Thomson


Ons lid van de maand november: Harrie Neutel

Harry NeutelLeuk dat ik lid van de maand november ben geworden. Ik had nooit verwacht dat sporten zo leuk en gezond zou zijn. Ik ben al een paar jaar suikerpatiënt type 2 en te dik, met een leeftijd van 59 jaar.

Ik zat einde februari van dit jaar aan 11 pillen en kreeg de keus van de dokter om insuline te spuiten of om te gaan sporten. Na 20 x langs gereden te zijn, met het idee dat sporten voor wat jongere mensen is en niet voor mij, toch maar naar binnen gegaan en gelijk door Chantal bij mijn oren gepakt en alles klaar gemaakt en ingevuld, zodat ik niet meer terug kon (waar ik ze nog heel dankbaar voor ben). Dat heb ik namelijk nodig.

Onder leiding van Jos en het gehele SGZ team ben ik nu, zonder op dieet te zijn, 15 kilo afgevallen en zijn mijn pillen met 4 stuks naar beneden gegaan, met de mededeling van mijn huisarts dat in november er weer 3 pillen af gaan. Dat sporten zo leuk, gezond en ontspannend kan zijn had ik nooit verwacht, en raadt het iedereen aan (vooralmensen met diabetes). Ik vindt SGZ een super sportcentrum met goede begeleiding en hele prettige mensen. Ik hoop nog een paar jaar door te kunnen gaan en al mijn pillen in de vuilnis bak te kunnen gooien.

Ik ben door SGZ een ander leven gaan leiden en het voelt supergoed om een beetje conditie te hebben. Super!!!!

Met vr. groeten Harrie Neutel