Galgenweg 62  -  4761 KN Zevenbergen   0168 - 33 08  88   info@sgz7bergen.nl

Fitness

In onze breed opgezette en uitgebreide fitnesszaal kan iedere sporter zijn ei kwijt. Hou je van cardiofitness, of juist van krachttraining? SGZ Sport & Wellness biedt je de optimale training met de beste apparatuur.

fitness01Al jaren maken wij gebruik van de fitnessapparatuur van Precor, aangevuld met het neusje van de zalm op het gebied van cardiovasculaire trainings-apparaten van Technogym. Om misverstanden te voorkomen: Fitness is niet (alleen) voor bodybuilders.

Middels het trainen van je spieren bereik je een betere lichamelijke conditie en verbrand je energie. Dit zorgt niet alleen voor een “strakker” lichaam, maar voorkomt ook blessures als gevolg van gewone dagelijkse bezigheden. Door specifiek op een bepaalde spiergroep te trainen is het tevens zo dat een “probleemgebied” extra aangepakt kan worden, of preventief aangesterkt.

Ook is fitness een manier om gewicht kwijt te raken. Een deel van de Nederlandse bevolking lijdt aan overgewicht, een ander deel juist aan ondergewicht. Een (van de vele maar wel een vaak gebruikte) methode om dit vast te stellen is de Quetelet Index. Door op deze link te klikken kun je voor je zelf vaststellen of één van de drie mogelijkheden (ondergewicht, overgewicht of juist een “ideaal” gewicht) op jou van toepassing is.

fitness02Onze gecertificeerde fitness- begeleiders kunnen je van alle ins en outs op de hoogte brengen, of je verwijzen naar gespecialiseerde personen, instanties, literatuur of andere bronnen van informatie. Natuurlijk is er in onze fitnesszaal ook een speciale ruimte ingericht voor de specifieke krachttraining. Een volledige bovenlichaamtraining is mogelijk op slechts enkele meters. Ons advies blijft, op welk niveau je ook traint, echter wel: Zorg voor een goede warming-up alvorens je met trainen begint en een gedegen cooling-down als je stopt!