Al meer dan vijf jaar maak ik gebruik van de PT trainingen van SGZ. De laatste drie jaar onder de bezielende leiding van Sam Duffhues. Meestal tweemaal per week, word ik door Sam op een prettige manier afgemat om daarna de werkdag fris en fruitig te beginnen.

Zo’n kleine 30 jaar terug toen mijn vader op 58 jarige leeftijd de marathon van Rotterdam heeft gelopen heb ik mezelf de belofte opgelegd dit ook een keer te doen. Vooral voor mijn vader, want hardlopen vond ik tot enkele maanden terug niet fijn en ook niet leuk. Ik koos voor de marathon van New York. In 2020 zou het moeten gebeuren. Helaas, maar misschien ook wel gelukkig, kwam corona om de hoek kijken. Ik was er nog niet klaar voor. In 2021 herhaalde dit zich. Driemaal scheepsrecht. Het moest 2022 worden. De trainingsarbeid werd nu serieus genomen en Sam paste zijn programma aan voor het hardlopen en alle spiergroepen die daarbij gebruikt worden. Core, coördinatie, beenspieren, etc. Ik wisselde hardlopen af met de sportschool. En niet zonder resultaat. Op zondag 6 november jl. was het zover. Vanaf Staten Island ging ik van start. De omstandigheden waren niet optimaal, het was 24 graden, maar daardoor wel ontzettend veel publiek langs de kant, wat een geweldige ervaring en beleving was dat, 42.195 meter lang. Ja, het is een heel eind, maar met een goede voorbereiding en juiste focus is het mij gelukt in 5 uur. De tijd was ondergeschikt, het ging mij vooral om genieten en de ervaring, en niet op de laatste plaats de medaille en een vermelding in de New York Times. Voor beiden geslaagd. En wat ik vooral prettig en een grote winst vind van een goede voorbereiding. De pijn na afloop valt alles mee. Ik heb altijd geroepen, na afloop van de marathon hang ik m’n schoenen in de boom. Maar nee, eenmaal smaakt naar meer. Welke ???

Sam bedankt voor de prettige begeleiding en jouw bijdrage aan het realiseren van dit grote doel. Wij nodigen jou graag uit voor een persoonlijke toelichting op onze programma’s

MELD JE HIER AAN

VOOR EEN PROEFLES

"*" geeft vereiste velden aan