Galgenweg 62  -  4761 KN Zevenbergen   0168 - 33 08  88   info@sgz7bergen.nl

Zwembad

zwembad

rooster Zwemmen

Ons zwembad heeft de afmeting 11 bij 15 meter en is 1.40 diep. Een groot voordeel van het zwembad is, dat de reiniging van het water gebeurt door middel van zoutelectrolyse. Elektrolyse is een proces waarbij zout (zeezout of keukenzout) opgelost in zwemwater door middel van een elektrode wordt omgezet in natrium en chloor.

Het natrium zal zich direct binden met het aanwezige water en het chloor zal zijn desinfecterende werking doen in het aanwezige zwemwater. Het natrium en chloor zal zich in het zwembad weer vormen tot zout, zo gaat er geen zout verloren. Hierdoor zijn chloortabletten niet meer nodig en hoeft het PH nauwelijks nog gecorrigeerd te worden.

Door toepassing van deze reinigingstechniek zijn oogirritaties en een droge huid verleden tijd. Het water is vriendelijk voor de huid en de bekende chloorlucht in het zwembad is haast niet te ruiken.

Zie www.zoutwaterzwembaden.nl/zoutelektrolyse

Voor onze sporters is het ideaal om na de inspanning te ontspannen in het verwarmde zwembad. In het water hebben de spieren geen weerstand, waardoor ze heerlijk tot rust komen.

 

Baby-, peuter- en kleuterzwemmenBaby-, peuter- en kleuterzwemmen

In het water met je baby is plezier voor twee. Voor de moeders is dat vooral een sociaal gebeuren. Voor je kindje een nieuwe ontdekkingsreis. Lekker spetteren! Wennen aan water begint thuis, met badderen of onder de douche gaan. Met babyzwemmen leert je kind spelenderwijs omgaan met water. Spetteren, water op het hoofdje, ontspannen drijven of juist lekker zwieren. De bewegingen die ze maken met hun beentjes, zijn goed voor de ontwikkeling van de spieren.

Bij het peuter- en kleuterzwemmen gaan we stapje voor stapje steeds verder. Spelenderwijs bereiden we de kinderen voor op het leszwemmen.

 

 

 

Er is in ons zwembad, buiten zwemles, instructiezwemmen, aquasport en begeleidend zwemmen, geen toezicht (behalve cameratoezicht).