Galgenweg 62  -  4761 KN Zevenbergen   0168 - 33 08  88   info@sgz7bergen.nl

Wellness

SGZ beschikt over een uitgebreid Wellnessgedeelte, bestaande uit een sauna, stoombad, hamam en een buitensauna.

wellnessSauna
In de binnen- en buitensauna kan je heerlijk zweten, zodat de huidporiën worden gereinigd. Tevens werkt een bezoek aan de sauna ontspannend. Na het bezoek aan de sauna moet het liefst de huid afgespoeld worden met koud water. Dit kan onder andere door middel van de emmer met koud water dat je als een stortbad over je heen kan laten storten. Hierdoor wordt de huid ook meteen goed afgekoeld. Uiteraard is er ook nog een handdouche.

 

Stoombad
De huid kan ook gereinigd worden in het stoombad. In deze cabine is het 40 tot 60 C° en de luchtvochtigheid is hoog, ongeveer 98 procent. Bij het verblijf in het stoombad gaan, net als in de sauna, de huidporiën open staan en wordt eveneens het vuil door het zweten naar buiten gedreven. De huid wordt zacht en soepel door stimulering van de doorbloeding. Aan de stoom wordt een geurstof toegevoegd.  Je kan onder andere kiezen voor eucalyptus, dat helpt tegen verkoudheid, of voor lavendel, die ontspannen werkt.

wellness03wellness02

Dinsdag is badkleding verplicht, op alle andere dagen is de wellness alleen naakt toegankelijk. De ruimte is afgesloten van de rest van het centrum. Na de sauna kunt u gebruik maken van het zwembad (mits er geen lessen zijn), daar is zwemkleding verplicht.