IMG_3776.jpg
txtblok05.png
IMG_3780.jpg

“ Even lekker genieten

van het moment ”

TIPS

  1. Neem een warm voetenbad van +/-10 minuten, zodat je lichaam zich kan voorbereiden op hogere temperaturen.

  2. Na de sauna moet je lichaam afkoelen om de warmte kwijt te raken. Je longen zijn nu klaar om volop zuurstof op te nemen. Het beste resultaat bereik je door 5 tot 15 minuten buiten te ontspannen op de ligbankjes of spoel je lichaam af met koud water, dit kan onder andere door middel van de emmer met koud water dat je als een stortbad over je heen kan laten storten.

  3. Neem voldoende rust voordat je aan een nieuwe saunagang begint en drink tussen de saunagangen door voldoende water.

WELLNESS

SGZ beschikt over een uitgebreid Wellness gedeelte, bestaande uit een sauna, stoombad en een buitensauna.

 

Sauna

In de binnen- en buitensauna kan je heerlijk zweten, zodat de huidporiën worden gereinigd. Tevens werkt een bezoek aan de sauna ontspannend.

Stoombad

In deze cabine is het 40 tot 60 C° en de luchtvochtigheid is hoog, ongeveer 98 procent. Bij het verblijf in het stoombad, gaan net als in de sauna, de huidporiën open staan en wordt eveneens het vuil door het zweten naar buiten gedreven. De huid wordt zacht en soepel door stimulering van de doorbloeding.

IMG_3802.jpg

Dinsdag is badkleding verplicht, op alle andere dagen is de wellness alleen naakt toegankelijk. De ruimte is afgesloten van de rest van het centrum. Na de sauna kunt u gebruik maken van het zwembad (mits er geen lessen zijn), daar is zwemkleding verplicht.

Zorg voor een goede warm-up alvorens je met trainen begint ”