zwembad-sgz_01.jpg
SGZ Zevenbergen zwembad

ONS ZWEMBAD

SGZ Zevenbergen zwemmen

SGZ Zevenbergen heeft een verwarmd binnenbad van 11 meter breed, 15 meter lang en 1.39 meter diep. In tegenstelling tot de meeste andere baden wordt het water middels zoutelektrolyse gereinigd. Oogirritaties en een droge huid zijn door deze moderne techniek verleden tijd. Het water is vriendelijk voor de huid en de bekende chloorlucht in het zwembad is haast niet te ruiken.

 

Voor meer info zie: www.zoutwaterzwembaden.nl/zoutelektrolyse

 

Voor onze sporters is het ideaal om na de inspanning te ontspannen in het verwarmde zwembad. In het water hebben de spieren geen weerstand, waardoor ze heerlijk tot rust komen.

 

BANEN ZWEMMEN

In het zwembad van SGZ is doordeweeks de mogelijkheid om banen te zwemmen. In de vroege ochtend voor het werk of school maar ook tijdens de lunch of na het avondeten is het bad gereserveerd voor de recreatieve en/of snelle zwemmers.

 

Met de huidige richtlijnen, waarbij er 1,5 meter afstand tot elkaar moet worden gehouden, hebben we de baden verdeeld in 3 niveaus. Zo kunnen zowel de recreatieve als de fanatieke zwemmers ongestoord banen zwemmen. In baan 1 en 2 wordt er rustig gezwommen, in baan 3 en 4 een vlotter tempo en baan 5 en 6 is gereserveerd voor borstcrawl zwemmers.

Maandag

7.00 uur – 13.50 uur en 19.00 uur - 21.50 uur

Dinsdag

8.00 uur – 14.50 uur en 21.00 uur - 21.50 uur

 

Woensdag

8.00 uur – 11.50 uur en 21.00 uur - 21.50 uur

 

Donderdag

8.00 uur – 14.50 uur en 20.00 uur - 21.50 uur

 

Vrijdag

8.00 uur - 9.50 uur en 12.00 uur - 14.50 uur

en 19.00 uur - 20.50 uur

Zondag

08.00 uur - 15.00 uur

TIJDEN BANEN ZWEMMEN

SGZ Zevenbergen banen zwemmen

“ Voor zowel recreatieve als

fanatieke zwemmers ”

Wij bieden ook een wellnesskaart aan. Dit kun je zien als een 10-rittenkaart speciaal voor de wellness. Je kunt hiermee het zwembad in om baantjes te trekken, maar ook om de aquasport lessen te volgen. Ook kun je hiermee de wellness in, waar je gebruik kunt maken van de sauna's en het stoombad. Deze wellnesskaart is 59,95. 

AQUASPORT

TIJDEN AQUASPORT

Maandag

Aquarobics 14.00 uur – 14.45 uur

Dinsdag

Aquabootcamp 18.45 uur – 19.30 uur

Aquarobics 19.30 uur – 20.15 uur

 

Donderdag

Aquarobics 19.30 - 20.15 uur

 

Vrijdag

Aquagym 11.15 - 12.00 uur

SGZ Zevenbergen aquasport

AQUABOOTCAMP

Laat je uitdagen met deze pittige workout in het water met opzwepende muziek. Elke les is weer een verrassing vol met unieke en gevarieerde oefeningen waarbij je zowel je conditie als kracht traint en verbetert. De instructeur zal jou uitdagen om je eigen grens op te zoeken waardoor je het maximale in jezelf naar boven kunt halen.

 

Een AquaBootcamp les van 45 minuten biedt telkens volop afwisseling in actie, snelheid, oefeningen en samenwerking. Voor je het weet is de les alweer voorbij en na afloop zal je, na een ontspannende cooling-down, met een voldaan en energiek gevoel weer uitkijken naar de volgende les! 

“ Op een leuke manier je gezondheid en   lichamelijke conditie verbeteren ”

AQUAROBICS

Deze actieve workout is een combinatie van cardio-, spier- en danstraining in het water. FUN staat voorop, terwijl de intensiteit van de training zeker niet onderschat mag worden! 

 

Aquarobics is de manier om swingend te werken aan gezondheid. De workouts zijn groepstrainingen op eigentijdse stimulerende muziek voor iedereen die aan zijn fitheid wil werken.

 

In het water ben je superlicht, waardoor je met gemak langer kunt springen dan op de kant. Hierdoor verstevig je de doorbloeding van spieren en botten. Tevens wordt de vetverbranding goed geactiveerd. Maar ook aan de buikspieren en core-stability (rompstabiliteit) geven we ruim aandacht.

AQUAGYM

Aquagym is een aangepast programma voor jong en oud, ongeacht zwemvaardigheid of lichamelijke conditie. Naast eenvoudige spierversterkende oefeningen wordt er veel aandacht besteed aan het onderhouden van de conditie en de souplesse in de spieren.

 

De kans op spierpijn of blessures is klein omdat gewrichten, spieren en pezen in het water minder worden belast. Dankzij het masserende effect van het water op de spieren tijdens het bewegen komt spierstijfheid bijna niet voor en voel je je helemaal ontspannen.

SGZ Zevenbergen Aquarobics en Aquagym
 
SGZ Zevenbergen zwembad
zwembad-sgz_07.jpg
SGZ Zevenbergen zwemles met voldoende aandacht voor ieder kind
drops-water.png
 

ZWEMLES

De leukste zwemles, die volg je uiteraard bij SGZ Zevenbergen! Onze enthousiaste zweminstructeurs bieden zwemlessen aan voor kinderen en volwassenen waarbij er een A+, B+, C+ of zwemvaardigheid diploma behaald kan worden. Het diplomazwemmen gebeurt in ons eigen zwembad en er wordt een erkend diploma behaald. 

 

Leren zwemmen gaat beter en gemakkelijker wanneer je er plezier in hebt. Daarom streven we naar kleine groepjes van 8 personen per instructeur per bad in combinatie met de succesvolle ‘Zwem & Zing’ lesmethode. Je kind zal veel plezier beleven aan de liedjes en zal ze herkennen tijdens de zwemlessen. Jij als ouder kan je kind stimuleren aan de hand van de liedjes om zo in te spelen op de belevingswereld van het kind. Tevens wordt er gebruik gemaakt van een beloningssysteem middels een poster en stickers.

 

Voor aanmelding van de zwemles vul je ons online wachtlijstformulier in met je gegevens en voorkeursdag. Bij SGZ wordt er 6 dagen per week zwemles gegeven. De zwemles duurt 45 minuten en bedraagt 49,50 per maand. 

SGZ Zevenbergen zwem en zing zwemles
SGZ Zevenbergen zwem en zing zwemles

“  In onze nieuwsbrief staat alle laatste informatie m.b.t. start zwemlessen en meer  ”

SGZ Zevenbergen zwem en zing zwemles
SGZ Zevenbergen zwem en zing zwemles
SGZ Zevenbergen zwem en zing

“  De wijze van zwemles Zwem en Zing® is een prima methode. En het afzwemmen is een feestje! ”

Speciaal voor alle kinderen die bij ons op zwemles zitten organiseren we gratis instructiezwemmen. Onder begeleiding van één betalende ouder/verzorger kunnen jullie in het weekend samen oefenen in het zwembad. Een zweminstructeur zal begeleiding bieden en uitleg geven waar je zoon of dochter extra aandacht nodig heeft. Zwemles wordt zo nóg leuker!

Voor meer informatie of om te reserveren kunt u contact op nemen met ons via tel.: 0168 – 330888

TIJDEN INSTRUCTIEZWEMMEN

Vrijdag

18.00 uur – 19.00 uur

 

Zaterdag*

14.00 uur – 14.50 uur

*Tot en met 10 sept. is er op

zaterdag geen instructiezwemmen